Kariera

22 Grudzień 2021

ECDF Dotacje poszukuje kandydatów na stanowisko: Praktykant/ka Stażysta/tka w Dziale Analitycznym ds. funduszy UE

Praktykant/ka Stażysta/tka
w Dziale Analitycznym ds. funduszy UE

Miejsce pracy: Poznań

ECDF Dotacje to lider na rynku firm doradczych, który posiada ponad 18-letnie doświadczenie w pozyskiwaniu funduszy unijnych dla przedsiębiorstw w zakresie badań i rozwoju oraz innowacji. W zakres świadczonych przez nas usług wchodzi kompleksowe doradztwo gospodarcze i inwestycyjne dla podmiotów gospodarczych. Jako pracodawca cenimy otwartość, swobodny dialog i niepowtarzalną atmosferę, która sprzyja wymianie wiedzy i podnoszeniu kwalifikacji. Niezmierną zaletą pracy w naszej firmie jest duża elastyczność, która pozwala zachować równowagę życiową i rozwijać swoje pasje po pracy.

✓ Interesujesz się Funduszami Unijnymi?
✓ Posiadasz zdolności analitycznego myślenia?
✓ Masz lekkie pióro?
✓ Chcesz wziąć czynny udział w tworzeniu przełomowych projektów, które w przyszłości będą zmieniać świat?
To oferta jest właśnie dla CIEBIE!

Odbycie praktyki/stażu w naszej firmie stwarza doskonałą możliwość zapoznania się z wszelkimi aspektami związanymi z funkcjonowaniem Funduszy Unijnych. Biorąc udział w procesie tworzenia dokumentacji aplikacyjnej, będziesz miał/a okazję zweryfikować swoją wiedzę i umiejętności. Zatem jeżeli uważasz, że jesteś kreatywny, masz ciekawe pomysły oraz doskonale radzisz sobie w pracy zespołowej to nie masz na co czekać!

Poprzez realizację praktyki/stażu będziesz miał/a możliwość realizować następujące zadania:
• zapoznanie się z procesem sporządzania dokumentacji aplikacyjnej (Wnioski o dofinansowanie, Biznes Plany, Studium Wykonalności, Tabele finansowe i inne) w ramach konkursów o dofinansowanie z funduszy UE,
• Przygotowanie biznes planów i analiz ekonomiczno-finansowych,
• sporządzanie opracowań innego typu, m.in. opracowań strategicznych, marketingowych, artykułów prasowych, analiza rynku i/lub konkurencji, itp.
• bieżące obowiązki związane z pracą biurową i obsługą klientów biznesowych.

W stosunku do kandydatów mamy następujące oczekiwania:
• fachowość i staranność pozwalająca na rzetelne wykonywanie obowiązków związanych z powierzonymi zadaniami,
• znajomość podstaw rachunkowości, w tym wiedza z zakresu sporządzania sprawozdań finansowych,
• umiejętność pracy w zespole,
• swobodne poruszanie się w aplikacjach systemu Windows,
• bardzo dobra organizacji pracy, wysokich kompetencji interpersonalnych.

Aby móc realizować dodatkowe zadanie niezbędne będzie posiadanie również:
• wykształcenia z zakresu ekonomii, finansów, zarządzania lub pokrewnym (nie wykluczamy jednak innych kierunków),
• dobrej znajomości programów pakietu Microsoft Office (głównie Excel),
• wiedzy dotyczącej programów operacyjnych i doświadczenia w opracowywaniu dofinansowanych projektów (Regionalne Programy Operacyjne, POIR),
• mile widziane prawo jazdy kat. B.

W ramach oferowanego praktyki/stażu przewidujemy:
• warsztaty z procesu sporządzania dokumentacji aplikacyjnej,
• możliwość ugruntowania wiedzy i zdobycia praktyki zawodowej,
• niepowtarzalną perspektywę budowy standardów usług,
• uczestnictwo w ambitnych projektach z różnych branż,
• program szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych oraz mentoring prowadzony przez doświadczonych specjalistów.

Aby skutecznie złożyć aplikacje musisz spełnić poniższe warunki:
1. Prosimy o wysyłanie CV i listu motywacyjnego na adres rekrutacja@ecdf.pl (Zastrzegamy sobie prawo odpowiedzi ma wybrane oferty).
2. Prosimy o załączenie klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO))."

Ogłoszenie w wersji PDF.